Játrová směs na špagety recept.
Ingredience:
- 500 g játrové směsi (kuřecí, vepřové nebo hovězí játra)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 400 g špaget
- Čerstvé bylinky na ozdobu (volitelné)
Recept:
1. Játra očistěte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne se zlato hnědit.
3. Přidejte česnek a restujte další 1 minutu.
4. Následně přidejte nakrájená játra na pánev a restujte, dokud neztratí růžovou barvu. Občas promíchejte.
5. Přilijte rajčatový protlak a přidejte oregano, bazalku, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit asi 20 minut. Občas promíchejte.
6. Mezitím si v jiném hrnci uvařte špagety podle návodu na obalu.
7. Hotové špagety sceďte a rozdělte na talíře. Na špagety navršte játrovou směs.
8. Před podáváním můžete pokrm ozdobit čerstvými bylinkami.
Tipy:
- Pokud preferujete hladší omáčku, můžete ji před podáváním rozmixovat ponorným mixérem.
- Pro intenzivnější chuť můžete do omáčky přidat lžíci balzamikového octa nebo červeného vína.
- Pro pikantnější variantu přidejte do omáčky trochu chilli papričky nebo pár kapek tabasca.
- Játrovou směs můžete servírovat nejen s špagetami, ale také s rýží nebo pečivem.