Jahodové řezy s bílou čokoládou recept


Jahodové řezy s bílou čokoládou recept.

Jahodové řezy s bílou čokoládou jsou lahodným dezertem, jenž kombinuje svěžest jahod s bohatou chutí bílé čokolády. Zde je návod, jak si tento dezert připravit.

Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla
- 100 g cukru
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 g bílé čokolády
- 250 ml smetany ke šlehání
- 400 g čerstvých jahod
- 1 vanilkový cukr

Recept:
1. Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce a dobře míchejte.
2. Do směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, než povrch lehce zezlátne.
4. Nechte upečený korpus vychladnout a mezitím si připravte náplň. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte ji mírně vychladnout.
5. Smetanu ušlehejte do tuhého sněhu a opatrně ji vmíchejte do rozpuštěné a vychladlé bílé čokolády.
6. Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřete směs s bílou čokoládou. Navrch pokryjte čerstvými, umytými a na poloviny nebo čtvrtiny nakrájenými jahodami.
7. Dezert nechte v chladničce odpočinout alespoň 2 hodiny, aby se chutě spojily.

Tipy:
- Pro extra křupavou texturu můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů, jako jsou mandle nebo lískové ořechy.
- Pokud máte rádi výraznější chuť čokolády, můžete použít místo bílé čokolády tmavou čokoládu.
- Aby byl dezert ještě svěžejší, doporučujeme před podáváním pokapat jahody citronovou šťávou.
- Pro lehkou a vzdušnou texturu náplně se ujistěte, že čokoláda je dostatečně vychladlá, než ji smícháte se šlehačkou.
- Před podáváním můžete dezert posypat moučkovým cukrem pro dekorativní efekt a lehkou sladkost.