Jahodové muffiny recept


Jahodové muffiny recept.

Ingredience:

Pro přípravu jahodových muffinů potřebujete následující suroviny:

- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- Špetka soli
- 100 g bílého cukru
- 1 velké vejce, pokojové teploty
- 120 ml mléka, pokojové teploty
- 80 ml rostlinného oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g čerstvých jahod, nakrájených na malé kousky

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C a připravte si formu na muffiny, vyloženou papírovými košíčky.
2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
3. V jiné míse důkladně promíchejte cukr, vejce, mléko, rostlinný olej a vanilkový extrakt, dokud nezískáte hladkou směs.
4. Přidejte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud nejsou právě spojené. Snažte se směs nemíchat příliš, aby muffiny zůstaly nadýchané.
5. Jemně vmíchejte nakrájené jahody.
6. Rozdělte těsto do připravené formy na muffiny, naplňte každý košíček zhruba do 3/4.
7. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud špejle vložená do středu muffinu nevyjde čistá.
8. Po dopečení nechte muffiny chvíli odpočinout ve formě a poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

Tipy:

- Při přidávání jahod do těsta se ujistěte, že jsou pečlivě osušené, aby se předešlo nadměrnému vlhnutí těsta.
- Pro extra křupavý povrch můžete před pečením posypat muffiny trochou hrubého cukru.
- Pokud máte rádi více ovocných kousků ve svých muffinech, klidně přidejte více jahod, ale pamatujte, že to může ovlivnit pečící dobu.
- Muffiny jsou nejlepší čerstvé, ale dobře se uchovávají několik dní v uzavřené nádobě při pokojové teplotě nebo lze je i zamrazit pro pozdější použití.