Jahodové mojito recept.
Ingredience pro jahodové mojito:
- 5 velkých jahod
- 1 limetka
- 2 lžíce cukru (ideálně třtinový)
- hrst čerstvé máty
- led (drcený nebo kostky)
- 60 ml bílého rumu
- sodová voda
Recept:
1. Jahody umyjte, odstraňte stopky a nakrájejte na malé kousky. Limetku dobře umyjte a nakrájejte na osminky.
2. Vezměte si velký sklenici a do ní vložte jahody, čtvrtky limetky, cukr a mátu. Použijte tlouček na koktejly nebo lžíci k rozmačkání ingrediencí na dno sklenice. Tím se uvolní šťávy z jahod a limetky a esenciální oleje z máty.
3. Sklenici naplňte zhruba do poloviny ledem, přidejte rum a doplňte sodovou vodou. Sklenici můžete mírně zamíchat, aby se spojily chutě.
4. Na závěr můžete do nápoje přidat několik celých lístků máty nebo kousky jahod pro dekoraci.
Tipy:
- Pro nealkoholickou verzi mojita vynechte rum. Nápoj bude osvěžující a vhodný i pro děti.
- Pokud preferujete sladší nápoje, můžete přidat více cukru. Naopak, pokud máte rádi více kyselé, přidejte více limetky.
- Pro extra chladivý efekt můžete použít drcený led.
- Experimentujte s množstvím jednotlivých ingrediencí a přizpůsobte si tak mojito přesně podle vašeho gusta.