Jáhlové placičky s mrkví recept.
Ingredience:
- 1 hrnek jáhel
- 2 středně velké mrkve
- 2 vejce
- 1/4 hrnku jemně nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- Sůl a pepř dle chuti
- Olej na smažení
Recept:
Jáhly uvařte dle návodu na obalu, nechte je vychladnout. Mrkve oloupejte a nastrouhejte na jemno. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte. V hlubší misce smíchejte vychladlé jáhly, nastrouhanou mrkev, nasekanou cibuli, česnek, vejce, nasekaný koriandr nebo petrželku. Ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme, dokud se nevytvoří kompaktní směs.
Na pánvi rozpalte olej. Lžící nabírejte směs a formujte placičky. Ty poté klademe na rozpálenou pánev a smažíme z obou stran dozlatova, obvykle to trvá 3-4 minuty na každé straně.
Tipy:
- Místo koriandru nebo petrželky můžete použít jakoukoliv jinou bylinku podle své chuti.
- Pro veganskou verzi nahraďte vejce lněnými semeny namočenými ve vodě nebo komerčně dostupným náhražkou vajec.
- Placičky jsou vynikající s jogurtovým dipem nebo čerstvou zeleninovou salsou.
- Jáhlové placičky můžete podávat jako přílohu nebo jako hlavní jídlo s čerstvým salátem.