Jablkový salám recept


Jablkový salám recept.

Jablkový salám je tradiční česká pochoutka, která se vyznačuje sladkou chutí a vůní jablek. Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje mnoho ingrediencí.

Ingredience:
- 1 kg jablek
- 100 g cukru
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžička mletého hřebíčku
- 1 citron
- 100 ml vody

Recept:
Nejprve si připravte jablka. Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kousky. V hrnci smíchejte nakrájená jablka, cukr, skořici, hřebíček a vodu. Přidejte šťávu z citronu a vše promíchejte. Hrniec postavte na střední plamen a vařte, dokud jablka nezměknou a nezačnou se rozpadat. Tento proces by měl trvat přibližně 30 minut. Občas promíchejte.

Jakmile jsou jablka měkká, směs rozmixujte ponorným mixérem přímo v hrnci, dokud nezískáte hladkou konzistenci podobnou povidlům. V případě, že je směs příliš řídká, můžete ji ještě chvíli povařit, aby se zahuštěla.

Hotový jablkový salám nechte zchladnout a poté přendejte do čistých sklenic. Uzavřete a uložte na chladné a tmavé místo.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat více skořice nebo hřebíčku.
- Jablkový salám je výborný jako náplň do pečiva, palačinek nebo jako topping na zmrzlinu.
- Skladujte v chladničce a spotřebujte do několika týdnů.