Jablkové koblihy se skořicí recept.
Jablkové koblihy se skořicí jsou oblíbenou pochoutkou, která skvěle pasuje k podzimnímu období. Tyto koblihy jsou měkké, nadýchané a plné chuti. Připravit je můžete z následujících ingrediencí
500 g hladké mouky
10 g sušeného droždí
250 ml mléka
50 g cukru
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
špetka soli
1 lžička mleté skořice
2 středně velká jablka
olej pro smažení
cukr a skořice na obalení
Recept na jejich přípravu je následující
V míse smíchejte mouku, droždí, cukr, skořici a sůl. V jiné misce smíchejte mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Tekuté ingredience postupně přilévejte do suchých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto poté přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu.
Mezitím oloupejte jablka, odstraňte jádřince a nakrájejte je na malé kousky. Jablka vmíchejte do nakynutého těsta.
Na středně velké pánvi rozpalte dostatek oleje pro smažení. Lžící nabírejte kousky těsta s jablky a kladte je do horkého oleje. Smažte z každé strany asi 2-3 minuty, nebo dokud koblihy nejsou zlatavě hnědé.
Hotové koblihy vyjměte a okamžitě je obalte ve směsi cukru a skořice.
Tipy pro dokonalé jablkové koblihy
Použijte kvalitní skořici, protože dodá koblihám výraznou chuť.
Jablka vybírejte pevná a kyselá, která se při smažení nerozvaří.
Koblihy smažte vždy v dostatečně rozpáleném oleji, aby byly krásně křupavé a uvnitř nadýchané.
Obalování koblih ve směsi cukru a skořice provádějte hned po vyjmutí z oleje, aby se cukrová směs dobře přichytila.
Tento recept vám umožní vytvořit lahodné jablkové koblihy, které jsou skvělou svačinou pro chladné podzimní dny.