Jablková buchta recept.
Ingredience:
- 4 velká jablka
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka soli
Recept:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
2. Ve větší misce vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, poté postupně přilévejte olej a nadále šlehejte. Do směsi postupně přisypávejte suché ingredience a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Do těsta vmíchejte nakrájená jablka a důkladně promíchejte. Těsto přesuňte do vymazané a moukou vysypané formy na pečení.
4. Pečte v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut, dokud nezíská buchta zlatavou barvu a test s špejlí vyjde čistý. Nechte buchtu chvíli vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro extra chuť můžete do těsta přidat hrst rozinek nebo ořechů.
- Pokud máte raději vláčnější buchtu, přidejte do těsta trochu jablečného pyré.
- Aby byla buchta ještě aromatickější, zkuste do těsta přidat kůru z jednoho citronu.
- Před podáváním můžete buchtu posypat moučkovým cukrem nebo politou rozpuštěnou čokoládou pro dekorativní efekt.
- Vyzkoušejte servírovat buchtu s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro bohatší chuťový zážitek.