Jablka v bramborovém těstíčku recept


Jablka v bramborovém těstíčku recept.

Ingredience:
- 4 středně velká jablka
- 200 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- Špetka soli
- Olej pro smažení
- Cukr a skořice na posypání

Recept:
Nejprve si připravíme bramborové těstíčko. Ve větší míse smícháme hladkou mouku, mléko, vejce a špetku soli. Všechny ingredience důkladně promícháme metličkou nebo ručním mixérem, dokud nevznikne hladké těstíčko bez hrudek. Jablka omyjeme, oloupeme a vykrojíme z nich jádřince. Poté jablka nakrájíme na cca 1 cm silné plátky.

Na pánvi rozpálíme dostatek oleje pro smažení. Každý plátek jablka obalíme v těstíčku a opatrně položíme na rozpálený olej. Smažíme z každé strany dozlatova, přibližně 2-3 minuty z každé strany, v závislosti na síle plamene. Smažená jablka vyjmeme a necháme okapat přebytečný olej na kuchyňském papíru.

Tipy:
- Pro přípravu těstíčka můžete použít i polohrubou mouku, pokud máte rádi trochu rustikálnější texturu.
- Do těstíčka můžete přidat trochu vanilkového cukru nebo skořice pro ještě lepší chuť.
- Pokud máte rádi křupavější povrch, můžete jablka před smažením obalit ještě v troše hladké mouky.
- Smažená jablka podávejte posypaná směsí cukru a skořice. Skvěle chutnají i s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.