Jablka s kakaovým krémem recept


Jablka s kakaovým krémem recept.

Ingredience:
- 4 středně velká jablka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru (nebo podle chuti)
- 2 lžíce kvalitního kakaového prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu

Recept:
1. Nejprve si připravíme jablka. Jablka omyjeme, vykrojíme jim jádřince a odstraníme semínka. Jablka můžeme ponechat celá nebo je nakrájet na poloviny či čtvrtiny, podle preferencí.
2. V malém hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do ní připravená jablka. Necháme je vařit asi 5-10 minut, dokud nezměknou, ale stále si drží tvar. Po uvaření jablka vyjmeme a necháme je okapat a zchladnout.
3. Mezitím si připravíme kakaový krém. Ve středně velké míse smícháme smetanu ke šlehání, cukr, kakaový prášek a vanilkový extrakt. Směs šleháme elektrickým šlehačem, dokud nevznikne hustý krém.
4. Chlazená jablka plníme kakaovým krémem. Můžeme použít lžíci nebo cukrářský sáček pro pěknější prezentaci.
5. Jablka s kakaovým krémem podáváme chlazená jako dezert.

Tipy:
- Pro extra chutný dotek můžete přidat do kakaového krému trochu rumu nebo likéru s čokoládovou příchutí.
- Pokud preferujete veganskou variantu, použijte rostlinnou smetanu a zkontrolujte, že váš kakaový prášek neobsahuje mléčné složky.
- Pro ozdobu a dodání textury můžete na vrch přidat čerstvé ovoce, ořechy nebo čokoládové hobliny.
- Pokud máte raději intenzivnější čokoládovou chuť, zvýšte množství kakaového prášku v krému.