Jablečný grog recept


Jablečný grog recept.

- Ingredience

- 400 ml jablečného džusu
- 100 ml tmavého rumu
- 2 lžíce medu
- 1 velké jablko
- 2 hřebíčky
- 1 skořicová tyčinka
- Šťáva z 1 pomeranče
- Kůra z 1/2 pomeranče

- Recept

1. V malém hrnci smíchejte jablečný džus, rum, med, šťávu z pomeranče a kůru z půlky pomeranče.
2. Přidejte skořicovou tyčinku a hřebíčky.
3. Jablko omyjte, vykrojte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte do hrnce.
4. Pomalu přivedete k varu a nechte vše na mírném ohni asi 5 minut, aby se chutě spojily.
5. Poté grog sceďte do hrnků, aby jste odstranili hřebíčky, kůru a skořici.
6. Podávejte teplé.

- Tipy

- Pro nealkoholickou verzi grogu nahraďte rum stejným množstvím jablečného džusu a přidávejte více koření pro intenzivnější chuť.
- Pokud máte raději sladší grog, můžete přidat více medu podle chuti.
- Pro extra citrusový nádech můžete přidat i šťávu z půlky limetky.
- Podávejte s plátkem čerstvého jablka a tyčinkou skořice jako dekorací.