Jablečný džus domácí recept


Jablečný džus domácí recept.

Chcete-li si doma připravit čerstvý jablečný džus, budete potřebovat následující ingredience

čerstvé jablka
cukr nebo med dle chuti
voda
citronová šťáva dle chuti

Recept na přípravu jablečného džusu je jednoduchý. Nejprve si umyjte jablka, oloupejte je a odstraňte jádřince. Jablka nakrájejte na menší kusy. Přenesete je do velkého hrnce, přidejte trochu vody a vařte na středním plameni. Vařte, dokud se jablka úplně nerozvaří. Počkejte, až se směs trochu ochladí, a poté ji propasírujte přes jemné síto nebo použijte odšťavňovač, aby jste získali co nejvíce šťávy.

Pokud máte rádi sladší džus, můžete přidat trochu cukru nebo medu. Přidejte také pár kapek citronové šťávy, která pomůže zvýraznit chuť a zároveň zabrání oxidaci džusu.

Tipy pro perfektní domácí jablečný džus

Použijte kombinaci různých druhů jablek pro vyváženou chuť mezi sladkostí a kyselostí.
Pro intenzivnější chuť nechte jablka po nakrájení chvilku odpočívat ve vodě s trochou citronové šťávy.
Pokud chcete dosáhnout jemnějšího džusu, dvojnásobně propasírujte jablka přes jemné síto.
Domácí jablečný džus můžete uchovávat v lednici po několik dní. Pro dlouhodobější skladování můžete džus zamrazit nebo zavařit.