Jablečný chlebík recept.
Jablečný chlebík je skvělá sladkost, která vynikne svou jednoduchostí a chutností.
Ingredience, které budete potřebovat, zahrnují mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, sůl, skořici, mléko, hnědý cukr, vejce, rostlinný olej a samozřejmě nastrouhaná jablka. Pro přípravu si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formu na biskupský chlebíček, kterou vymažte a vysypte moukou.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, sůl a skořici. V jiné míse dobře promíchejte mléko, hnědý cukr, vejce a rostlinný olej. Směs s jablky přidejte do suchých ingrediencí a míchejte jen do spojení.
Těsto vlijte do připravené formy a pečte zhruba 60 minut nebo do doby, kdy čistá špejle vložená do středu chlebíčku vyjde čistá. Po upečení nechte chlebíček chvíli vychladnout ve formě, pak ho vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Jako tip pro zpestření můžete do těsta přidat i hrst rozinek nebo ořechů. Díky tomu bude chlebíček ještě lahodnější a zajímavější na chuti. Navíc, pokud máte rádi intenzivnější chuť skořice, můžete přidat skořici podle vašeho gusta. Chlebíček můžete podávat s máslem, tvarohem nebo jen tak k šálku dobrého čaje nebo kávy.