Jablečno-pórková pomazánka recept.
Jablečno-pórková pomazánka je skvělá volba pro lehký oběd nebo jako předkrm podávaný s čerstvým pečivem.
Ingredience
Budete potřebovat jedno velké jablko, jeden střední pórek, sto gramů tvarohu, šedesát gramů másla, sůl a čerstvě mletý černý pepř pro dochucení.
Recept
Začněte tím, že jablko omyjete, oloupejte a nastrouháte na hrubém struhadle. Pórek očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. V pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte pórek. Restujte pár minut, dokud pórek nezměkne. Poté přidejte nastrouhané jablko a restujte dalších několik minut, až jablko ztratí svoji šťavnatost a směs pustí vodu.
Sundejte směs z ohně a nechte ji vychladnout. Po vychladnutí směs vložte do mísy, přidejte tvaroh a dobře promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Pomazánku můžete podávat chlazenou.
Tipy
Pro pikantnější variantu můžete do pomazánky přidat trochu chilli papričky nebo nasekaného čerstvého koriandru. Pokud máte raději krémovější konzistenci, můžete část tvarohu nahradit smetanovým sýrem. Pomazánka je vynikající na topinkách, čerstvém chlebu nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám.