Jablečné žabí tlamičky se skořicí recept


Jablečné žabí tlamičky se skořicí recept.

Jablečné žabí tlamičky se skořicí jsou jedinečný a chutný dezert, který potěší každého milovníka sladkého. Tento recept kombinuje křehkost těsta, sladkost jablek a výraznou chuť skořice. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.

Ingredience:
- 250g hladké mouky
- 50g cukru
- 125g másla
- 1 vejce
- špetka soli
- 2-3 středně velká jablka
- 1 lžička mleté skořice
- cukr moučka na posypání
- olej na smažení

Recept:
1. Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, cukr a špetku soli. Přidáme vejce a nakrájené máslo. Vše společně rychle zpracujeme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.

2. Mezitím si připravíme jablka. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablka posypeme skořicí a promícháme.

3. Vyválíme odpočinuté těsto na pomoučněném vále na tloušťku asi 0,5 cm. Pomocí formičky nebo sklenice vykrajujeme kruhy. Na každý kruh položíme 1-2 plátky jablka.

4. Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje pro smažení. Kruhy s jablky skládáme do horkého oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové žabí tlamičky vyjmeme a necháme okapat na papírových utěrkách.

5. Ještě teplé žabí tlamičky posypeme cukrem moučka a podáváme.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat lžičku vanilkového extraktu.
- Pokud máte rádi, můžete do směsi jablka a skořice přidat i trochu hřebíčku nebo muškátového oříšku pro zajímavější chuťový profil.
- Žabí tlamičky jsou nejlepší čerstvé, ale dobře chutnají i druhý den, když jsou uložené v uzavřené nádobě.
- Pokud chcete, aby byly žabí tlamičky trochu zdravější, můžete v receptu část mouky nahradit celozrnnou moukou a místo bílého cukru použít třtinový cukr.