Jablečné řezy piškotové recept.
Jablečné řezy piškotové jsou výborným dezertem, který potěší všechen věkové kategorie. Recept je poměrně jednoduchý a výsledek stojí za to. Tento recept kombinuje jemnost piškotového těsta s osvěžující chutí jablek.
Ingredience:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 středně velká jablka
- Cukr a skořice na posypání
Recept:
1. Nejdříve si předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.
2. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přilévejte olej a mléko, stále míchejte.
3. Do směsi prosijte mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte, abyste získali hladké těsto.
4. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Jablka poté vmíchejte do těsta.
5. Těsto rozetřete na připravený plech a povrch jemně posypte směsí cukru a skořice pro extra chuť.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut, než se povrch zezlátne a piškot propeče.
7. Po upečení nechte koláč vychladnout, než ho nakrájíte na řezy.
Tipy:
- Pro intenzivnější chuť jablka můžete přidat do těsta trochu citronové kůry.
- Experimentujte s různými druhy jablek, aby každý dezert měl trochu odlišnou chuť.
- Jablečné řezy můžete podávat samotné, nebo je dozdobit šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou pro ještě lepší chuťový zážitek.
- Při pečení dbejte na to, aby bylo těsto s jablky rovnoměrně rozloženo po celém plechu, tak aby se jablka pekla rovnoměrně.
- Pokud máte rádi křupavější povrch, můžete před konečným zasypaním cukrem a skořicí posypat těsto ještě hrubozrnným cukrem.