Jablečné muffiny recept


Jablečné muffiny recept.

Pro přípravu jablečných muffinů budete potřebovat následující ingredience:

Mouka pšeničná 250 g
Cukr krupice 100 g
Kypřící prášek do pečiva 1 lžička
Sůl špetka
Mléko 120 ml
Rostlinný olej 80 ml
Veška (velká) 1
Vanilkový extrakt 1 lžička
Jablka (středně velká) 2
Skorice mletá 1 lžička

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na muffiny, kterou vyložte papírovými košíčky.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli.
3. V jiné míse smíchejte mléko, rostlinný olej, vejce a vanilkový extrakt.
4. Tekutou směs přilijte k suchým ingrediencím a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Jablka oloupejte, nastrouhejte a vmíchejte do těsta společně se skoricí.
6. Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny.
7. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut nebo dokud vrcholky muffinů nebudou zlaté a špejle vložená do středu vyjde čistá.
8. Nechte muffiny chvíli vychladnout v formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

Tipy:

Pro ještě vláčnější muffiny můžete přidat do těsta lžíci jogurtu nebo zakysané smetany.
Experimentujte s přidáním ořechů nebo rozinek pro další texturu a chuť.
Pokud máte rádi intenzivnější jablkovou chuť, přidejte do těsta více skořice nebo použijte místo ní směs koření na jablečný koláč.
Pro krásnější prezentaci můžete muffiny po upečení posypat moučkovým cukrem nebo přelít rozpuštěnou čokoládou.
Skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé a vláčné.