Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy recept


Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy recept.

- Ingredience

- 250 ml vody
- 100 g másla
- 140 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 4 velká jablka
- 100 g mletých ořechů
- 100 g cukru (může být i třtinový)
- Moučkový cukr a mletá skořice na posypání

- Recept

1. V hrnci přiveďte k varu vodu s máslem a špetkou soli. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte najednou mouku a míchejte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn hrnce. Poté hrnec odstavte z ohně.
2. Do mírně vychladlého těsta postupně zašlehejte vejce. Po každém přidání dobře promíchejte, aby se vejce úplně spojila s těstem.
3. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na menší kousky. Jablka smíchejte s mletými ořechy a cukrem.
4. Na pomoučněné pracovní ploše rozdělte těsto na menší kousky a z každého utvořte placku. Na každou placku dejte porci jablkové směsi a těsto pečlivě zabalte, abyste vytvořili knedlíky.
5. V hrnci s osolenou vodou povařte knedlíky po dobu přibližně 10 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
6. Vyjměte je pomocí děrované lžíce a nechte okapat.

- Tipy

- Při přidávání vejce do těsta se ujistěte, že těsto není příliš horké, aby vejce nezahušťovala příliš rychle.
- Pokud máte rádi koření, můžete do jablkové směsi přidat i trochu mletého zázvoru nebo kardamomu pro zajímavější chuť.
- K podávání můžete knedlíky posypat moučkovým cukrem smíchaným s mletou skořicí, případně je podávat s vanilkovou omáčkou nebo tvarohem pro bohatší gastronomický zážitek.
- Pro rychlejší a jednodušší přípravu můžete použít i předem nakrájená jablka, která se prodávají v obchodech, ale pamatujte, že čerstvá jablka dodají knedlíkům nejlepší chuť.