Jablečná buchta s pudinkem recept


Jablečná buchta s pudinkem recept.

Jablečná buchta s pudinkem je lahodný dezert, který potěší na každé oslavě nebo jako sladkost k nedělní kávě. Abychom mohli připravit tuto vynikající buchtu, potřebujeme následující ingredience:

Na těsto:
- 250 gramů mouky
- 125 gramů cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vejce
- 125 gramů másla
- 1 lžička prášku do pečiva

Na náplň:
- 500 ml mléka
- 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžíce cukru
- 4 velká jablka
- skořice dle chuti

Recept na jablečnou buchtu s pudinkem:
1. Nejprve si připravíme těsto. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce a nakrájené máslo. Zpracujeme v hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici.
2. Mezitím si připravíme pudink podle návodu na obalu, ale použijeme o trochu méně mléka, aby byl pudink hustější. Necháme ho trochu zchladnout.
3. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokud máme rádi skořici, můžeme jablka v ní obalit nebo jen lehce posypat.
4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozválíme a vyložíme jí dno a okraje vymazané formy.
5. Na těsto rozložíme jablka a přelijeme je pudinkem. Pokud zbylo trochu skořice, můžeme ji posypat na pudink.
6. Z druhé poloviny těsta uděláme buď vrstvu, kterou položíme na pudink, nebo těsto nastrouháme a posypeme s ním vrch buchty.
7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 45 minut, dokud buchta nezezlátne.
8. Necháme vychladnout a podáváme. Kdo má rád, může posypat moučkovým cukrem.

Tipy pro dokonalou jablečnou buchtu s pudinkem:
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do pudinku přidat lžičku vanilkového extraktu.
- Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, můžete posypat vrch buchty před pečením hrubozrnným cukrem.
- Tato buchta je vynikající teplá i studená. Podávat můžete s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě bohatší zážitek.
- Pokud chcete buchtu trochu zdravější, můžete část mouky nahradit celozrnnou moukou a použít méně cukru.