Jablečná buchta recept.
Ingredience:
- 500g jablek
- 200g cukru
- 250g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 4 vejce
- 100ml oleje
- 1 lžička skořice
- moučkový cukr na posypání
Recept:
1. Jableka oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky.
2. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva.
3. Ve zvláštní míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, poté přidáme olej a dobře promícháme.
4. K vaječné směsi postupně přidáváme suchou směs mouky a prášku do pečiva, mícháme do hladka.
5. Nakonec do těsta vmícháme nakrájená jablka a skořici.
6. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut, dokud buchta není zlatavá a testovací špejle nevyjde čistá.
8. Hotovou buchtu necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Tipy:
- Pro zvýraznění chuti přidejte do těsta lžíci rumu nebo vanilkový extrakt.
- Místo obyčejného cukru můžete použít hnědý cukr, který dodá buchtě zajímavější chuť.
- Jablka můžete kombinovat s hruškami nebo přidat hrst rozinek či ořechů pro obohacení chuti.
- Pokud máte rádi křupavý vršek, posypte buchtu před pečením směsí cukru a skořice.
- Buště dodá zajímavou chuť i vrstva tvarohu. Vrstvu tvarohu můžete vytvořit smícháním tvarohu, vejce a cukru a rozetřením na polovinu jablkové směsi před další vrstvou jablka a těsta.
- Nezapomeňte buchtu nechat po upečení dobře vychladnout, bude se lépe krájet a podávat.