Jablečná bábovka vláčná recept


Jablečná bábovka vláčná recept.

Ingredience:
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 4 kusy vejce
- 125 ml oleje
- 125 ml mléka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 středně velká jablka
- 1 lžička skořice

Recept:
1. Nejprve si připravte formu na bábovku, kterou důkladně vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 stupňů C.
2. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na menší kousky. Smíchejte je v misce se skořicí a odložte stranou.
3. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, pak postupně přidávejte olej a mléko a dále šlehejte.
4. Do směsi přesijte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
5. Do těsta vmíchejte nakrájená jablka a důkladně promíchejte, aby byla jablka rovnoměrně rozložena v těstě.
6. Hotové těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů C přibližně 60 minut. Přesnost doby pečení ověřte špejlí nebo dřevěným špejlem, který by měl po zapíchnutí do bábovky vyjít suchý.
7. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, až poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pro ještě vláčnější bábovku můžete do těsta přidat lžíci kysané smetany.
- Pokud máte rádi oríšky, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů pro zajímavější texturu a chuť.
- Aby byla bábovka na pohled atraktivnější, můžete ji po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo politá čokoládovou polevou.
- Pokud chcete, aby byla bábovka opravdu vláčná, dávejte pozor, abyste ji nepřepekli. Sledujte její pečení a testujte špejlou několik minut před odhadovaným koncem pečení.