Italský hříbkový salát recept


Italský hříbkový salát recept.

Ingredience:
- 500 g čerstvých hříbků
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého citronového džusu
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 100 g rukoly
- 50 g parmazánu, hoblovaného
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Recept:
1. Hříbky pečlivě očistěte a nakrájejte na plátky.
2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájené hříbky. Osmažte je dozlatova. Během smažení občas promíchejte.
3. Ke konci smažení přidejte do pánve nakrájený česnek a restujte ještě asi minutu, dokud česnek nezačne vonět.
4. Hříbky přendejte do velké mísy. Okořeňte solí a pepřem podle chuti a přidejte citronový džus. Dobře promíchejte.
5. Rukolu umyjte a osušte. Přidejte ji do mísy s hříbky a lehce promíchejte.
6. Salát rozložte na talíře a posypte hoblovaným parmazánem.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť parmazánu můžete použít starší parmazán.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do salátu pár kapek dobrého balsamikového octa.
- Salát podávejte jako předkrm nebo lehký hlavní chod s křupavým pečivem.
- Pro veganskou verzi vynechejte parmazán nebo ho nahraďte vegan alternativou.