Italský čokoládový koláč recept


Italský čokoládový koláč recept.

Ingredience pro italský čokoládový koláč:

máslo - 125 gramů
tmavá čokoláda - 200 gramů
cukr - 150 gramů
mleté mandle - 150 gramů
vejce - 4 ks
vanilkový extrakt - 1 lžička
špetka soli

Recept:

Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia. Máslo společně s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte chvíli vychladnout. Ve velké míse smíchejte cukr a mleté mandle. Postupně do směsi přidávejte jedno po druhém vejce, za stálého míchání. Přidejte vanilkový extrakt a špetku soli. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem.

Směs nalijte do dortové formy, kterou jste předem vymazali máslem a vysypali moukou. Pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut. Koláč by měl být uprostřed ještě trochu vlhký.

Tipy pro dokonalý čokoládový koláč:

Ujistěte se, že všechny ingredience jsou při pokojové teplotě před jejich smícháním, to zaručí rovnoměrné promíchání.
Pro intenzivnější čokoládovou chuť použijte kvalitní čokoládu s vyšším obsahem kakaa.
Koláč je nejlepší, když je mírně teplý, podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
Pro ozvláštnění můžete do těsta přidat hrst čerstvých malin nebo jahod, které koláči dodají příjemnou ovocnou chuť.