Italská pizza recept


Italská pizza recept.

Pro přípravu tradiční italské pizzy potřebujete následující ingredience

Těsto
- 500 g pšeničné mouky
- 300 ml vlažné vody
- 7 g suchého droždí
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje

Omáčka
- 400 g konzervovaných rajčat v kusech
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Toppingy
- 250 g mozzarelly
- Čerstvé bazalkové listy
- Plátky salámu nebo šunky, olivy, čerstvá zelenina podle chuti

Postup přípravy

1. Nejprve připravte těsto Rozpusťte droždí ve vlažné vodě a nechte ho asi 10 minut odstát. Smíchejte mouku se solí v míse, přidejte olej a nakonec vodu s droždím. Vytvořte hladké těsto, které necháte v míse kynout přikryté utěrkou asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2. Mezitím připravte omáčku Na oleji osmahněte nadrobno nakrájený česnek, přidejte rajčata, oregano, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 20 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.

3. Po vykynutí těsto rozdělte na 4 části. Každou část vyválejte na pomoučeném vál na tenký plát, ideálně na tloušťku asi 0,5 cm.

4. Na připravené pláty těsta rozetřete omáčku, posypte nastrouhanou nebo nakrájenou mozzarellou a dalšími ingrediencemi podle vaší chuti.

5. Pizzu pečte v předehřáté troubě na 250°C po dobu 10 až 12 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a sýr se nerozteče.

Tipy pro dokonalou pizzu

- Těsto by mělo být co nejtenčí, tak získáte krásně křupavé okraje.
- Používejte kvalitní mozzarellu a čerstvé ingredience pro nejlepší chuť.
- Před pečením můžete těsto potřít olivovým olejem, což pomůže dosáhnout zlatavější kůrky.
- Pro přidání autentické italské chuti můžete do omáčky nebo na hotovou pizzu přidat několik listů čerstvé bazalky.