Italská pečeně recept.
Italská pečeně je lahodné jídlo, které se hodí na nedělní oběd nebo slavnostní večeři. Tento recept je pro 4 osoby.
Ingredience
- 800 g vepřové plece nebo krkovice
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalky
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička papriky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 ml bílého vína
- 200 ml vývaru
- 2 cibule
- 3 mrkve
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia
2. Česnek oloupejte a nasekejte
3. V malé misce smíchejte česnek, oregano, bazalku, rozmarýn, tymián, papriku, sůl a pepř
4. Maso omyjte, osušte a potřete polovinou připravené směsi bylinek
5. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje a maso ze všech stran krátce opečte, aby se zatáhla
6. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, mrkve očistěte a nakrájejte na větší kusy
7. Do pekáče dejte zbylý olej, přidejte opečené maso, cibuli, mrkve a zbytek bylinek
8. Přilijte víno a vývar
9. Zakryjte pekáč a dejte do trouby
10. Pečte pokryté asi 90 minut
11. Poté odhalte a pečte dalších 30 minut, aby se maso zezlátnilo a omáčka zhoustla
Tipy
- Můžete přidat brambory nebo další zeleninu podle vaší chuti, kterou přidáte do pekáče spolu s masem
- Italskou pečeni podávejte s čerstvým chlebem nebo knedlíky
- Pokud chcete méně tučnou variantu, použijte místo vepřového masa kuřecí prsa nebo stehna
Italská pečeně je výborná ve spojení s červeným vínem a je ideální pro podzimní a zimní měsíce. Dobrou chuť!