Indické rybí kari recept.
Indické rybí kari je lahodný pokrm, který kombinuje bohaté chutě a aroma. Pro přípravu tohoto kari budete potřebovat následující ingredience
rybí filé například treska nebo losos
cibule
česnek
čerstvý zázvor
rajčata
kokosové mléko
kari pasta
kurkuma
mletý koriandr
chilli prášek
garam masala
limetková šťáva
čerstvý koriandr
sůl
olej
Postup přípravy
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience. Rybí filé omyjte, osušte a pokud je potřeba, nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Rajčata umyjte a nakrájejte na malé kousky.
V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte trochu oleje a přidejte cibuli. Restujte, dokud nebude sklovitá, poté přidejte česnek a zázvor a restujte dalších pár minut.
Přidejte kari pastu, kurkumu, mletý koriandr a chilli prášek. Promíchejte a nechte vařit asi minutu, aby se uvolnily chutě.
Přidejte nakrájená rajčata a trochu vody. Povařte několik minut, dokud rajčata nezměknou.
Přilijte kokosové mléko a promíchejte. Nechte kari přijít k varu a poté ztlumte plamen a nechte pomalu vařit.
Po deseti minutách přidejte rybí filé a vařte, dokud ryba není uvařená, což by mělo trvat asi 10 minut v závislosti na velikosti kousků.
Když je ryba hotová, přidejte limetkovou šťávu a nakrájený čerstvý koriandr. Ochutnejte a případně dochuťte solí.
Podávejte s rýží nebo naan chlebem.
Tipy pro dokonalé rybí kari
Ujistěte se, že používáte čerstvé ryby pro nejlepší chuť.
Pokud máte rádi pikantnější jídlo, můžete přidat více chilli prášku nebo čerstvého chilli.
Kari se dá skvěle připravit i s jinými druhy ryb nebo mořských plodů.
Lze přidat i další zeleninu, jako jsou hrášek nebo paprika, pro zvýšení nutriční hodnoty a zajímavosti.
Kari chutná ještě lépe druhý den, když se chutě dokonale spojí.
Doufám, že si přípravu i chuť indického rybího kari užijete!