Indické kuře Tikka Masala recept


Indické kuře Tikka Masala recept.

Ingredience na indické kuře Tikka Masala zahrnují kuřecí prsa nebo stehna, jogurt, citronovou šťávu, česnek, zázvor, garam masala, kurkumu, mletý koriandr, mleté chilli, rajčatový protlak, smetanu, cibuli, máslo a olej. K tomu se hodí podávat rýži nebo naan chléb.

Recept na indické kuře Tikka Masala začíná marinováním kuřete. Kuře nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě z jogurtu, citronové šťávy, česneku, zázvoru a poloviny koření (garam masala, kurkuma, koriandr, chilli). Necháme marinovat alespoň hodinu, ideálně přes noc.

Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme zbytek česneku a zázvoru, krátce osmahneme a přidáme zbylé koření. Pak přidáme rajčatový protlak a trochu vody a vaříme několik minut.

Marinované kuře vložíme na pánev a směs vaříme, dokud kuře není plně uvařené. Nakonec přidáme smetanu a vaříme ještě několik minut, dokud omáčka nezhoustne.

Tipy pro perfektní Tikka Masala:
1. Marinování kuřete přes noc zintenzivní jeho chuť.
2. Použití smetany zvyšuje krémovost omáčky, ale pro lehčí variantu můžete použít kokosové mléko.
3. Podávání s čerstvým koriandrem a plátky limetky dodá jídlu svěžest.
4. Pro hlubší chuť omáčky můžete před přidáním kuřete omáčku povařit déle, aby se zintenzivnily chutě.

Tikka Masala je vynikající v kombinaci s basmati rýží nebo naan chlebem, který může sloužit k namáčení do omáčky.