Indiánci recept


Indiánci recept.

Indiánci jsou tradiční české pečivo, které připomíná malé dortíky s krémem a čokoládovou polevou. Tento recept je jednoduchý a výsledkem jsou lahodné sladké pochoutky, které zpříjemní jakékoliv odpoledne u čaje nebo kávy.

Ingredience:
- Těsto:
- 125 g másla
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 125 ml mléka
- Krém:
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 20 g hladké mouky
- Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g másla

Recept:
1. Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně míchejte.
2. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji přidávejte do směsi spolu s mlékem. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Těsto rozdělte do formiček na muffiny, které jste si předem vymazali máslem a vysypali moukou. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut nebo dokud nejsou indiánci zlataví.
4. Mezitím připravte krém. Ve středně velkém hrnci smíchejte mléko, žloutky, cukr, vanilkový cukr a mouku. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout.
5. Po upečení nechte indiánci vychladnout, poté je opatrně rozkrojte a naplňte krémem.
6. Pro polevu rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a důkladně promíchejte. Každého indiánce polejte čokoládovou polevou.
7. Nechte polevu ztuhnout a indiánci jsou připraveni k podávání.

Tipy:
- Pro ještě bohatší chuť krému můžete přidat do směsi lžíci rumu nebo několik kapek rumové esence.
- Místo hladké mouky můžete do krému použít kukuřičný škrob pro jemnější texturu.
- Pokud chcete, aby byl krém hustší, přidejte více mouky nebo kukuřičného škrobu.
- Indiánci jsou nejlepší čerství, ale dobře se uchovávají i několik dní v chladničce v uzavřené nádobě.