Huevos rancheros recept


Huevos rancheros recept.

Huevos rancheros jsou tradiční mexické jídlo, které obvykle skládá z kukuřičných tortill, vajec, rajčatové omáčky a fazolí. Toto jídlo je skvělé na snídani nebo brunch a přináší spoustu chutí a barvy na stůl. Zde je základní recept na huevos rancheros a několik tipů, jak ho oživit.

- Ingredience

- 4 kukuřičné tortilly
- 4 vejce
- 1 malá cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 konzerva (400g) rajčat v kusech
- 1 malá konzerva (200g) červených fazolí, opláchnuté a okapané
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 malá chilli paprička, nasekaná (volitelné)
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Olej na smažení

- Recept

1. Na středním ohni rozehřejte trochu oleje v pánvi a přidejte cibuli a česnek. Restujte, dokud nezměknou.
2. Přidejte červenou papriku a chilli (pokud používáte) a smažte další 2 minuty.
3. Poté přidejte rajčata, kmín, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném ohni 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
4. Mezitím v jiné pánvi rozehřejte trochu oleje a opékejte kukuřičné tortilly z obou stran do zlata.
5. Ve stejné pánvi, kde jste opékali tortilly, připravte vejce podle vaší chuti (doporučuji míchaná nebo na oko).
6. Na talíři položte tortillu, na ni rozprostřete trochu fazolí, přidejte vejce a nakonec přelijte rajčatovou omáčkou.
7. Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte.

- Tipy

- Pro větší hloubku chuti můžete do omáčky přidat trochu uzené papriky.
- Pokud máte rádi ostřejší, nebojte se přidat více chilli papričky nebo kapku vaší oblíbené pikantní omáčky.
- Huevos rancheros se skvěle kombinují s avokádem nebo guacamole na straně pro krémovou texturu a svěží chuť.
- Pro extrémní verzi můžete přidat i plátek vařeného masa, jako je například kousky grilovaného kuřete nebo vepřového.

Toto jídlo je skvělým způsobem, jak začít den, ale je dostatečně výživné i na oběd nebo lehkou večeři. Užijte si experimentování s různými přísadami a najděte svou oblíbenou kombinaci chutí.