Hrušky na víně recept


Hrušky na víně recept.

Ingredience pro hrušky na víně zahrnují 4 zralé, ale pevné hrušky, 500 ml červeného vína, 150 g cukru, 2 hřebíčky, 1 kus skořicové tyčinky a 1 vanilkový lusk.

Recept na přípravu hrušek na víně začíná tím, že si připravíte hlubší hrnec. Do hrnce nalijte červené víno a přidejte cukr. Přiveďte k mírnému varu a za stálého míchání cukr rozpusťte. Mezitím si připravte hrušky. Hrušky oloupejte, ale nechte na nich stopky, aby se s nimi lépe manipulovalo. Když je cukr víně rozpuštěný, přidejte do hrnce hřebíčky, skořici a rozpůlený vanilkový lusk, jehož semínka jste předtím vyškrábli nožem a přidali do hrnce. Do tohoto aromatického vinného sirupu opatrně vložte oloupané hrušky. Hrušky by měly být ponořené alespoň z poloviny, pokud ne celé, v závislosti na velikosti hrnce a hrušek.

Hrušky vařte na mírném ohni přibližně 20 až 25 minut, nebo dokud nejsou měkké, ale stále drží svůj tvar. Během vaření hrušky občas opatrně obracejte, aby se rovnoměrně probarvily a nasákly vínem. Po uvaření hrušky z hrnce vyjměte a vložte je do misky nebo na talíř. Vinný sirup vařte dále, dokud nezhustne a nevznikne z něj sirup. Poté přeceďte sirup, aby se odstranily kousky koření, a hrušky přelijte sirupem.

Tipy pro dokonalé hrušky na víně:
1. Výběr hrušek je klíčový. Vyberte si druhy, které jsou zároveň pevné, ale zralé, aby se během vaření nerozpadly.
2. Nebojte se experimentovat s vínem. Kromě tradičního červeného vína můžete zkusit portské víno nebo dokonce bílé víno pro jemnější chuť.
3. Podávejte hrušky teplé nebo na pokojové teplotě s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro extra rozkoš.

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit něco speciálního pro rodinné oslavy nebo romantické večeře. Hrušky na víně jsou nejen chutným, ale i esteticky přitažlivým dezertem, který jistě zaujme.