Hrudi s paprikou recept


Hrudi s paprikou recept.

**Ingredience:**

- 4 kuřecí prsa (hrudi)
- 2 velké papriky (můžete použít červenou a žlutou pro barvu)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu nebo oregana
- 200 ml kuřecího vývaru

**Recept:**

1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Osolte je a opepřete.
2. Na velké pánvi na středně vysokém ohni rozehřejte olivový olej. Kuřecí prsa opečte z každé strany dozlatova, asi 3-4 minuty na každou stranu. Poté je vyjměte a odložte.
3. Na téže pánvi přidejte trochu oleje, pokud je to potřeba, a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nezměkne, asi 2 minuty.
4. Přidejte papriku nakrájenou na proužky a restujte dalších 5 minut, dokud paprika mírně nezměkne.
5. Přidejte sladkou papriku a sušené bylinky, promíchejte.
6. Vraťte kuřecí prsa na pánev, přilijte kuřecí vývar a smetanu. Promíchejte, přikryjte a na mírném ohni duste asi 15 minut, dokud kuře není úplně uvařené a omáčka se trochu nezredukuje.
7. Podávejte s rýží, těstovinami nebo vařenými brambory.

**Tipy:**

- Chcete-li jídlo udělat pikantnější, přidejte do omáčky lžičku mleté červené papriky nebo pár kapek chilli omáčky.
- Pro bohatší omáčku můžete přidat do smetany lžíci plnotučné hořčice.
- Pokud dáváte přednost hustší omáčce, můžete ji zahustit lžící kukuřičného škrobu rozmíchaného v malém množství vody, přidanou do omáčky před posledními 5 minutami vaření.
- Kuřecí prsa můžete nahradit kuřecími stehny, pro ještě šťavnatější a chutnější výsledek.
- Jako zeleninovou přílohu k tomuto jídlu doporučuji čerstvý salát nebo pečenou zeleninu.