Hrnkový jablečný závin recept


Hrnkový jablečný závin recept.

Vynechat v textu znak *Napiš ingredience, recept a tipy v češtiněNepiš v textu odrážky. Hrnkový jablečný závin

Ingredience pro těsto:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1 vejce
- špetka soli

Ingredience pro náplň:
- 4 středně velká jablka
- 1/2 hrnku cukru
- 1 lžička skořice
- rozinky (volitelné)

Postup:
1. Nejprve si připravte těsto. Do mísy prosejte mouku a přidejte špetku soli. Vejce rozšlehejte s mlékem a olejem a směs přilijte k mouce. Vypracujte hladké těsto, které necháte chvíli odpočinout.
2. Mezitím si připravte náplň. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Smíchejte nastrouhaná jablka s cukrem a skořicí. Přidat můžete i rozinky.
3. Rozválejte těsto na pomoučněné pracovní ploše na obdélník. Rovnoměrně na něj rozprostřete připravenou náplň.
4. Těsto s náplní opatrně zrolujte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Závin potřete rozšlehaným vejcem pro lesklý vzhled.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 – 40 minut, dokud závin nezhnědne.
6. Po upečení nechte závin chvíli vychladnout a pak podávejte.

Tipy:
- Pro extra křupavost můžete do těsta přidat trochu rozpuštěného másla.
- Jablka můžete kombinovat s hruškami pro zajímavější chuť.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do náplně hrst nasekaných vlašských ořechů.