Hrnková čokoládová bábovka s polevou recept


Hrnková čokoládová bábovka s polevou recept.

Ingredience pro bábovku:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 3 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr

Ingredience pro polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 50 g másla
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce cukru moučka

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku tukem a vysypte moukou.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
3. V jiné míse smíchejte vejce s cukrem do pěny, přidejte olej a mléko a důkladně promíchejte.
4. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut nebo dokud není bábovka upečená (ověřte špejlí).
6. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Příprava polevy:
1. V malém rendlíku na mírném ohni rozpusťte čokoládu s máslem, mlékem a cukrem moučka. Míchejte, dokud směs není hladká.
2. Hotovou polevu rovnoměrně rozlijte přes vychladlou bábovku.
3. Nechte polevu ztuhnout před podáváním.

Tipy:
- Pro intenzivnější čokoládovou chuť přidejte do těsta hrst čokoládových kousků.
- Můžete experimentovat s různými příchutěmi polevy, například přidáním lžíce instantní kávy nebo několika kapek rumu do čokoládové polevy.
- Pokud chcete bábovku trochu vlhčí, můžete do těsta přidat jablko nastrouhané na jemno.
- Nezapomeňte, že každá trouba peče trochu jinak, takže dobu pečení přizpůsobte podle své trouby.