Hrníčková pizza těsto recept


Hrníčková pizza těsto recept.

Ingredience na hrníčkovou pizzu:

- 1 hrnek teplé vody
- 2 a 1/2 hrnku mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička cukru

Recept:

1. V malé misce smíchejte teplou vodu, droždí a cukr. Nechte směs stát asi 10 minut, dokud nezačne pěnit.
2. V jiné, větší misce smíchejte mouku a sůl. Přidejte olivový olej a následně i směs s droždím. Míchejte, dokud se ingredience nespojí.
3. Vyválejte těsto na pomoučeném povrchu na požadovanou tloušťku.
4. Těsto přeneste na plech pokrytý pečicím papírem. Přidejte vaše oblíbené ingredience - rajčatový základ, syr, šunku, zeleninu, nebo cokoli máte rádi.
5. Pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15-20 minut, dokud nejsou okraje krásně zlatavé a syr je bublinkový a zlatý.

Tipy:

- Pokud máte čas, nechte těsto vzejít na teplém místě asi 30 minut, než ho vyválíte. Přidá to pizze na nadýchanosti.
- Pro extra křupavé těsto, nechte předehřát plech v troubě před tím, než na něj položíte těsto s ingrediencemi.
- Nebojte se experimentovat s toppings. Kromě klasických ingrediencí jako jsou šunka a sýr, zkuste kozí sýr, rukolu, slaninu, ananas nebo dokonce hrušky a gorgonzolu pro zajímavou chuťovou kombinaci.
- Pokud máte rádi tenčí a křupavější těsto, vyválejte ho co nejtenčí. Pro silnější a nadýchanější těsto nechte být trochu silnější a přidejte několik minut k pečení.
- Zbývající těsto můžete uložit v lednici a použít během několika dnů, nebo ho i zamrazit pro pozdější použití.