Hrníčková buchta pro nezkušené recept


Hrníčková buchta pro nezkušené recept.

Ingredience na hrníčkovou buchtu pro nezkušené jsou velmi jednoduché a k jejich odměření použijete obyčejný hrnek o objemu 250 ml. Budete potřebovat jednu hrst mouky, jeden hrnek cukru, jeden hrnek mléka, půl hrnku oleje, dva vejce, jeden prášek do pečiva a kakao pro čokoládovou variantu, pokud máte rádi.

Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia a pekáč nebo formu na buchtu si vymažte tukem a vysypte trochou mouky. Ve velké míse smíchejte mouku a prášek do pečiva. Ve druhé misce smíchejte vejce s cukrem a šleháním vytvořte světlou pěnu. Postupně přilévejte olej a mléko a dále šlehejte.

Do směsi se sušenými ingrediencemi pomalu vmíchávejte tekutou směs, abyste vytvořili hladké těsto. Pokud chcete připravit čokoládovou buchtu, přidejte do těsta dvě až tři lžíce kakaa.

Nalijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut. Čas pečení se může lišit v závislosti na typu trouby, proto doporučuji po 20 minutách provést test špejlí nebo tenkým nožem. Pokud je špejle po zapíchnutí do buchty čistá, buchta je hotová.

Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout v formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Podávejte samotnou nebo s tvarohem, ovocem, či šlehačkou podle vlastního výběru.

Tipy pro perfektní výsledek:
1. Přesné dodržování měr zajišťuje nejlepší výsledek. Použijte stejný hrnek na odměření všech ingrediencí.
2. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek, důkladně ho promíchejte.
3. Pečte hned po přípravě těsta, neboť stání způsobuje, že prášek do pečiva ztrácí svou kypřící schopnost.
4. Pro různé varianty můžete přidat do těsta ořechy, rozinky nebo sušené ovoce, které buchtě dodají novou chuť a texturu.
5. Po vyndání z trouby nechte buchtu chvíli odpočinout ve formě, aby se snadněji vyklopila a nerozpadla.