Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem recept.
Pro přípravu hrníčkové bábovky s ořechy, kávou a kokosem budete potřebovat následující ingredience:
Měkké máslo nebo margarín - 1 hrnek
Krystalový cukr - 1 hrnek
Vejce - 3 kusy
Hladká mouka - 2 hrnky
Prášek do pečiva - 1 balíček
Mleté ořechy (vlašské nebo lískové) - 1 hrnek
Kokosová moučka - 1 hrnek
Silný černý káva (chlazený) - 1/2 hrnku
Kakao - 2 lžíce
Recept na přípravu:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vymažte bábovkovou formu tukem a vysypte ji moukou nebo použijte pečicí papír.
2. V míse důkladně smíchejte měkké máslo nebo margarín s cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchávejte.
3. Do směsi postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte mleté ořechy, kokosovou moučku a kakao.
4. Vše důkladně promíchejte a na závěr přilijte chlazenou silnou kávu. Důkladně promíchejte, aby bylo těsto hladké.
5. Těsto vylijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud není bábovka pečená. Použijte špejli nebo jehlu k ověření, zda je bábovka uvnitř hotová.
6. Po upečení nechte bábovku chvilku ve formě odpočinout, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalou bábovku:
- Kávu můžete připravit silnější, než jste zvyklí, díky tomu bude bábovka mít výraznější kávovou chuť.
- Pokud máte rádi intenzivnější chuť ořechů, můžete do těsta přidat více mletých ořechů.
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo kousky čokolády.
- Bábovku můžete po vychladnutí pocukrovat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou pro ještě lepší chuť.
Tato bábovka je vynikající k dopolední kávě nebo jako sladká tečka po rodinném obědě. Díky kombinaci ořechů, kávy a kokosu je nejen chutná, ale i originální a jistě si na ní pochutná každý.