Hrníčková bábovka BIO recept


Hrníčková bábovka BIO recept.

Ingredience pro hrníčkovou bábovku BIO:

- 1 hrnek BIO pšeničné celozrnné mouky
- 1 hrnek BIO hladké mouky
- 1 hrnek BIO třtinového cukru
- 1 hrnek BIO mléka
- 1/2 hrnku BIO oleje (nejlépe slunečnicový nebo řepkový)
- 3 BIO vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Kůra z jednoho BIO citronu
- Na vymazání formy BIO máslo a trochu BIO mouky

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180°C a formu na bábovku důkladně vymažte máslem a vysypte moukou.
2. Ve velké míse smíchejte oba druhy mouky a prášek do pečiva.
3. V jiné míse smíchejte třtinový cukr, mléko, olej, vejce, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
4. Postupně přidávejte suchou směs do mokré, míchajte, dokud nevznikne homogenní těsto.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud nevyjde čistý špejle zasunutý do středu bábovky.
6. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, pak ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:

- Pokud chcete, můžete do těsta přidat hrst BIO rozinek nebo nasekaných ořechů pro extra texturu a chuť.
- Pro ještě intenzivnější citronovou chuť přidejte do těsta lžíci citronové šťávy.
- Bábovku můžete po vychladnutí polévat čokoládovou polevou nebo jen posypat moučkovým cukrem pro jednoduchou, ale efektní dekoraci.
- Ujistěte se, že používáte opravdu BIO ingredience, aby byla bábovka nejen chutná, ale i co nejvíce přátelská k životnímu prostředí.