Hrnečková pomerančová bábovka recept


Hrnečková pomerančová bábovka recept.

Ingredience:
- 1 a 1/2 hrnku pšeničné mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- šťáva z 1 pomeranče
- kůra z 1 pomeranče
- 1 vanilkový cukr

Recept:
1. Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
2. V jiné míse smíchejte mléko, olej, vejce, pomerančovou šťávu a kůru.
3. Suchou směs postupně přilévejte do tekuté směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou.
5. Přelijte těsto do formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 40-45 minut. Upečenost ověřte špejlí.
6. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout, pak ji vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pro intenzivnější pomerančovou chuť můžete do těsta přidat více kůry nebo použít pomerančový extrakt.
- Pokud máte rádi vláčnější těsto, můžete přidat do těsta lžíci zakysané smetany.
- Pro dekoraci můžete bábovku polévat pomerančovou polevou. K její přípravě smíchejte pomerančovou šťávu s moučkovým cukrem do hladka a polevu rozetřete na vychladlou bábovku.
- Nechte bábovku vychladnout v formě alespoň 10 minut před vyklopením. Umožníte tak bábovce, aby si lépe udržela svůj tvar.