Hrnečková bábovka s bílou čokoládou recept.
Chcete-li upéct hrnečkovou bábovku s bílou čokoládou, budete potřebovat následující ingredience:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 100 g bílé čokolády
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte hrubou moukou.
2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr krystal, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
3. V jiné misce rozšlehejte vejce s mlékem a olejem do hladka.
4. Postupně přilévejte tekutou směs do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Nastrouhejte bílou čokoládu a vmíchejte ji do těsta.
6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut. Pečení zkontrolujte pomocí špejle – bábovka je hotová, když je špejle po vytažení suchá.
7. Po upečení nechte bábovku vychladnout v formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalou bábovku:
- Před přidáním bílé čokolády do těsta se ujistěte, že jsou všechny ingredience dobře promíchány. To pomůže rovnoměrně rozložit čokoládu v těstě.
- Pro intenzivnější chuť můžete použít kvalitní bílou čokoládu s vyšším obsahem kakaového másla.
- Pokud máte rádi oříšky, přidejte do těsta hrst nasekaných mandlí nebo vlašských ořechů pro extra křupavost a chuť.
- Aby bábovka dobře vyklopila a nezůstala přilepená na dně, nezapomeňte formu pořádně vymazat máslem a vysypat moukou.
- Počkejte, až bude bábovka úplně vychladlá, než ji nakrájíte. Pokud ji budete krájet, když je ještě teplá, může se rozpadávat.