Hrách na maďarský způsob recept.
Hrách na maďarský způsob je skvělý recept, který vyniká svou jednoduchostí a chutností. Tento recept je inspirován maďarskou kuchyní a vyniká kombinací hrachu s paprikou a cibulí.
Ingredience
Pro přípravu hrachu na maďarský způsob budete potřebovat následující ingredience
hrách, nejlépe mražený, asi 500 gramů
velká cibule
červená paprika
olej, například slunečnicový
sladká mletá paprika
sůl a pepř podle chuti
voda nebo vývar podle potřeby
mouka pro zahuštění, asi 1 lžíce
Recept
Začněte tím, že na oleji zpěníte nakrájenou cibuli. Až bude cibule zlatavá, přidejte na kousky nakrájenou červenou papriku a osmahněte společně asi 2 minuty. Následně přisypete lžíci sladké mleté papriky a krátce osmahněte, aby se uvolnily aromata. Poté přidejte hrách. Hrách promíchejte s ostatními ingrediencemi v hrnci a zalejte malým množstvím vody nebo vývaru, tak aby byly ingredience lehce pokryté. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni dokud hrách nezměkne, což obvykle trvá asi 15-20 minut. Pokud máte rádi hustší omáčku, můžete na konci vaření přidat lžíci mouky rozmíchanou v troše vody a omáčku zahustit.
Tipy
Servírujte hrách na maďarský způsob jako přílohu k masovým jídlům, nebo jako hlavní jídlo s kouskem chleba.
Můžete přidat i trochu majoránky nebo tymiánu pro zintenzivnění chuti.
Pokud máte rádi pikantnější varianty, přidejte do receptu trochu chilli papričky nebo cayenského pepře.
Hrách je také výborný s klobásou. Můžete přidat nakrájenou klobásu společně s paprikou a orestovat.
Tento recept je velmi variabilní a můžete si s ním hrát podle vlastních chutí a preferencí.