Hovězí pečeně na hříbkách recept


Hovězí pečeně na hříbkách recept
Hovězí pečeně na hříbkách je skvělým kulinářským zážitkem, který potěší každého milovníka masa. Zde je postup přípravy této lahodné pokrmy.
Ingredience:

1 kg hovězího masa (ideálně roštěná)
300 g čerstvých hříbků
2 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
250 ml hovězího vývaru
150 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sušeného tymiánu
několik snítek čerstvého tymiánu

Recept:

Předehřejte troubu na 160°C.
Maso důkladně osolte a opepřete.
Na velké pánvi rozehřejte olej a maso zprudka opečte ze všech stran dozlatova. Poté maso vyjměte a dejte stranou.
Na stejné pánvi přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte do změknutí.
Přidejte hříbky nakrájené na plátky a restujte, dokud nezhnědnou.
Maso vraťte na pánev k hříbkům, přidejte tymián, zalijte hovězím vývarem a zakryjte.
Pečte v předehřáté troubě asi 1,5 až 2 hodiny, dokud není maso měkké.
Po upečení vyjměte maso a nechte ho chvíli odpočinout.
Mezitím smíchejte smetanu s moukou a vmíchejte do omáčky na pánvi. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.
Maso nakrájejte a podávejte s omáčkou a čerstvým tymiánem.

Tipy:

Pro intenzivnější chuť můžete před pečením maso marinovat v česneku a bylinkách.
Pokud máte rádi bohatší omáčky, můžete do omáčky přidat trochu červeného vína.
Tento pokrm se skvěle hodí k bramborovému knedlíku nebo pečeným bramborám.

Užijte si skvělou chuť hovězí pečeně na hříbkách!