Hovězí líčka s bylinkami recept.
Hovězí líčka s bylinkami jsou skvělým pokrmem, který svou bohatou chutí potěší každého milovníka masa. Pokud hledáte něco speciálního, co by obohatilo váš oběd či večeři, hovězí líčka s bylinkami jsou skvělou volbou. Níže naleznete seznam ingrediencí, recept a také pár tipů, jak tento pokrm připravit k naprosté dokonalosti.
Ingredience:
- 1 kg hovězích líček
- 2 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 250 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 bobkový list
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
Recept:
1. Líčka očistěte a osušte. Poté je osolte a opepřete z obou stran.
2. Na velké pánvi na olivovém oleji zprudka opečte líčka z obou stran dohněda. Opečená líčka pak přeneste do hrnce.
3. Na zbývajícím oleji na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou a lehce se nezazlatí.
4. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a restujte další 2 minuty.
5. Směs zeleniny přidejte k líčkům. Do hrnce přilijte červené víno, nechte krátce povařit a pak přidejte hovězí vývar, rajčatový protlak, tymián, rozmarýn a bobkový list.
6. Přiveďte k varu, pak teplotu snižte a nechte pomalu dusit pod pokličkou 3 až 4 hodiny, dokud nejsou líčka měkká.
7. Po uvaření vyjměte bobkový list a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Tipy:
- Pokud máte rádi hustší omáčku, po vyjmutí líček můžete omáčku zredukovat povařením na vyšší teplotě nebo ji zahustit lžící rozpuštěné mouky ve vodě.
- Tento pokrm se výborně hodí k podávání s hladkou bramborovou kaší nebo pečenými brambory.
- Pro ještě bohatší chuť omáčky můžete přidat lžíci kvalitního balzamikového octa nebo tmavé čokolády.
- Líčka jsou ideální k přípravě v předstihu, jelikož jejich chuť se druhý den ještě zlepší.
Dobrou chuť!