Houbové měšce s rýží recept


Houbové měšce s rýží recept.

Ingredience:
- 250 g čerstvých hub (např. žampiony nebo hlívy)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g rýže
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany na vaření
- 50 g parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobu

Recept:
1. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte. Huby očistěte a nakrájejte na menší kousky.
2. Na pánvi na troše olivového oleje zpěňte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce osmažte.
3. Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud neuvolní vodu a ta se neodpaří.
4. Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu.
5. K hubám přidejte uvařenou rýži, smetanu a zeleninový vývar. Promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se směs trochu nezredukuje.
6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
7. Před podáváním směs posypte nastrouhaným parmazánem a ozdobte čerstvou petrželkou.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete použít směs divokých hub.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do směsi trochu chilli papričky nebo několik kapek tabasca.
- Toto jídlo se skvěle hodí jako hlavní chod, ale může fungovat i jako příloha k masu.
- Parmazán můžete nahradit jiným tvrdým sýrem dle vaší chuti.
- Pro veganskou variantu vynechte smetanu a parmazán nebo je nahraďte rostlinnými alternativami.