Houbařské těstoviny recept


Houbařské těstoviny recept.

Ingredience pro houbařské těstoviny:
- 300 g těstovin (například tagliatelle nebo penne)
- 250 g čerstvých hub (ideálně směs lesních, ale mohou být i žampiony)
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 50 ml bílého vína (volitelné)
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
- čerstvý petržel nebo pažitka na ozdobu

Recept na přípravu houbařských těstovin:
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente. Po uvaření je sceďte, ale zachovejte trochu vody z vaření.
2. Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi na troše olivového oleje zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a restujte, dokud nezměknou.
3. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, až pustí vodu a lehce se zazlátnou.
4. Dejte do pánve bílé víno a nechte alkohol vyvařit.
5. Poté přidejte smetanu, osolte a opepřete podle chuti a vařte, dokud omáčka neprohřeje a nezačne houstnout.
6. K hotové omáčce přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji ředit vodou z vaření těstovin.
7. Podávejte posypané čerstvými bylinkami.

Tipy pro dokonalé houbařské těstoviny:
- Použijte kvalitní těstoviny, ideálně italské, které dobře drží tvar a chuť.
- Čerstvé houby před přidáním do omáčky očistěte a podle potřeby nakrájejte, ale neoplachujte je pod tekoucí vodou, aby neztratily na chuti.
- Pro intenzivnější chuť omáčky můžete přidat trochu sušeného tymiánu nebo rozmarýnu.
- Pokud máte rádi syrové varianty, přidejte do hotového jídla trochu nastrouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýra.