Hořčicové kuře (králík) na slanině recept


Hořčicové kuře (králík) na slanině recept.

Ingredience pro hořčicové kuře (nebo králíka) na slanině zahrnují kuřecí stehna nebo králičí maso, plátky slaniny, hořčici, cibuli, česnek, smetanu, sůl, pepř a olej.

Pro přípravu nejprve osolíme a opepříme maso. Poté každý kus masa potřeme hořčicí a obalíme plátkem slaniny. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme maso ze všech stran dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, které krátce osmahneme, dokud nezměknou.

Následně přidáme trochu vody nebo vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni, dokud není maso měkké. Nakonec vmícháme smetanu a necháme krátce provařit, aby se omáčka zahustila.

Jako tip přidám, že kuře nebo králík v hořčicové omáčce chutná skvěle s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami. Také je možné do omáčky přidat trochu medu pro sladší chuť, nebo naopak trochu vína pro zvýraznění chuti.