Hořčicové kuře (králík) na slanině recept.
Ingredience pro hořčicové kuře (nebo králíka) na slanině zahrnují kuřecí stehna nebo králičí maso, plátky slaniny, hořčici, cibuli, česnek, smetanu, sůl, pepř a olej.
Pro přípravu nejprve osolíme a opepříme maso. Poté každý kus masa potřeme hořčicí a obalíme plátkem slaniny. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme maso ze všech stran dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, které krátce osmahneme, dokud nezměknou.
Následně přidáme trochu vody nebo vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni, dokud není maso měkké. Nakonec vmícháme smetanu a necháme krátce provařit, aby se omáčka zahustila.
Jako tip přidám, že kuře nebo králík v hořčicové omáčce chutná skvěle s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami. Také je možné do omáčky přidat trochu medu pro sladší chuť, nebo naopak trochu vína pro zvýraznění chuti.