Hořčičné kapustičky recept


Hořčičné kapustičky recept.

- Ingredience

- 500 g bruselských kapustiček
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jemné hořčice
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce balsamico octa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 stroužek česneku
- Čerstvé bylinky na ozdobu (například petrželka nebo tymián)

- Recept

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. Bruselské kapustičky očistěte, odstraňte vnější listy a nakrájejte na poloviny.
3. V misce smíchejte olivový olej, hořčici, med, balsamico ocet, drcený česnek, sůl a pepř. Přidejte kapustičky a dobře promíchejte, aby byly všechny pokryty marinádou.
4. Rozložte kapustičky na pečicí plech vyložený pečicím papírem jednou vrstvou.
5. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut nebo dokud kapustičky nejsou na vnější straně křupavé a uvnitř měkké.
6. Hotové kapustičky přeneste na servírovací talíř a před podáváním posypte čerstvými bylinkami.

- Tipy

- Pro extra křupavost můžete kapustičky před koncem pečení zapnout na gril na 2-3 minuty. Dávejte pozor, aby se nepřipálily.
- Tento recept je variabilní, můžete přidat trochu chilli vloček pro pikantnější verzi nebo pokapat kapustičky před podáváním citronovou šťávou pro osvěžující kyselost.
- Hořčičné kapustičky jsou skvělým doplňkem k masu nebo rybám, ale můžete je servírovat i jako zdravou teplou salátovou přílohu.
- Pokud máte raději sladší variantu, můžete zvýšit množství medu podle chuti.