Helča kuře recept


Helča kuře recept.

Helča kuře je skvělým způsobem, jak připravit kuře trochu jinak. Tento recept je plný chutí a je poměrně jednoduchý na přípravu.

Ingredience:
kuřecí prsa nebo stehna
slanina
cibule
česnek
sůl
pepř
majoránka
masox nebo jiný bujon
smetana na vaření
olej
mouka

Recept:
Začneme tím, že si kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a kuřecí kousky na něm zprudka opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme a odložíme stranou.

Na téže pánvi pak orestujeme nakrájenou slaninu, dokud není křupavá. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu.

Kuřecí maso vraťte zpět na pánev k cibulové směsi. Přisypeme trochu mouky a promícháme, aby se maso obalilo. Poté přidáme majoránku a masox nebo bujon a vše zalijeme trochou vody nebo vývaru. Necháme dusit na mírném ohni, dokud maso není měkké.

Na závěr vmícháme smetanu a necháme prohřát, ale již nevaříme. Tím je kuře Helča hotové a můžeme podávat.

Tipy:
Podávejte s rýží, knedlíkem nebo bramborami.
Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat trochu chilli papričky nebo paprikový prášek.
Můžete experimentovat s přidáním různých bylinek podle vaší chuti.
Přidáním trochy bílého vína do omáčky získáte zajímavou chuťovou variaci.