Hamburgříky recept


Hamburgříky recept.

Hamburgříky jsou skvělá a rychlá pochoutka, kterou si můžete připravit doma. Zde je základní recept na přípravu:

Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 malá cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 vejce
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Plátky sýra (volitelné)
- Hamburgerové bulky
- Oblíbené doplňky jako salát, rajčata, cibule, kyselé okurky, kečup, hořčice nebo majonéza

Recept:
1. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso s cibulí, česnekem, worcesterskou omáčkou, vejcem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte, ale snažte se maso příliš nepřemíchávat, aby hamburgery zůstaly šťavnaté.
2. Z masa tvarujte placky o velikosti přibližně 2 cm výšky. Uprostřed každé placky udělejte malý důlek, pomůže to zabránit nadměrnému nafouknutí během pečení.
3. Rozpalte gril nebo pánev na střední až silný oheň. Hamburgery grilujte nebo smažte z obou stran dozlatova. Pokud chcete přidat sýr, položte ho na hamburgery asi minutu před dokončením vaření, aby se stačil rozpustit.
4. Mezitím si připravte bulky. Můžete je lehce opečit na pánvi nebo grilu pro extra křupavost a chuť.
5. Na spodní polovinu bulky nanesete oblíbené doplňky, položte na ně hamburger s sýrem a přikryjte druhou polovinou bulky.

Tipy:
- Pro ještě šťavnatější hamburgery přidejte do směsi trochu strouhaného sýra nebo malý kousek másla.
- Neobracejte hamburgery na grilu nebo pánvi příliš často. Ideálně je obracejte jen jednou, aby se na povrchu vytvořila krásná křupavá kůrka.
- Nezapomeňte nechat maso odpočinout několik minut po ugrilování, předtím než je dáte do bulky. To umožní šťávám zůstat v hamburgeru, místo aby vytekl ven.

S těmito tipy a receptem si můžete užít skvělé hamburgříky připravené doma přesně podle vašeho gusta.