Habanero těstoviny recept


Habanero těstoviny recept.

Ingredience pro habanero těstoviny zahrnují těstoviny, habanero papričky, olivový olej, česnek, cherry rajčata, smetanu, parmazán a čerstvou bazalku.

Recept na přípravu habanero těstovin začíná tím, že si připravíte velký hrnec s osolenou vodou a uvaříte těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím si na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte nadrobno nasekaný česnek a habanero papričky, které jste předtím zbavili semínek a nakrájeli na malé kousky. Směs restujte, dokud česnek lehce nezhnědne. Přidejte cherry rajčata rozkrojená na poloviny a restujte, dokud nezačnou pustit šťávu. Poté přilijte smetanu a nechte omáčku zvolna vařit, aby se všechny chutě dobře spojily. Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přidejte do omáčky. Vše dobře promíchejte a nechte těstoviny chvíli na mírném ohni, aby se nasákly omáčkou. Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán a čerstvou bazalku, promíchejte a podávejte.

Tipy pro dokonalé habanero těstoviny:
1. S habanero papričkami zacházejte opatrně, protože jsou velmi pálivé. Při manipulaci s nimi používejte rukavice a snažte se, aby se nedostaly do kontaktu s vašimi očima nebo jinými citlivými oblastmi.
2. Množství habanero papriček můžete přizpůsobit podle toho, jakou úroveň pálivosti preferujete.
3. Těstoviny nevařte úplně do měkka, měly by být al dente, protože ještě chvíli budou pokračovat ve vaření v omáčce.
4. Parmazán je lepší nastrouhat čerstvý přímo do těstovin, nabídne tak nejintenzivnější chuť.
5. Pokud máte rádi bohatší a krémovější omáčky, můžete přidat více smetany nebo dokonce trochu mascarpone.