Gulášová polévka po anglicku recept.
Ingredience:
hovězí maso, cibule, paprika, rajčata, brambory, mrkev, sůl, pepř, majoránka, paprikový prášek, česnek, hovězí vývar
Recept:
Na začátku si připravíme všechny ingredience. Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Cibuli nakrájíme na jemno. Papriky, rajčata a brambory očistíme a nakrájíme na kousky přiměřené velikosti. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, dokud nezíská zlatavou barvu. Přidáme hovězí maso a opečeme ho ze všech stran. Poté přisypeme paprikový prášek a promícháme. Přidáme nakrájené papriky a rajčata, promícháme a chvíli podusíme.
Poté přilijeme hovězí vývar, přidáme nakrájené brambory a nastrouhanou mrkev. Polévku osolíme, opepříme a přidáme majoránku a česnek. Vše důkladně promícháme a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké a brambory uvařené.
Polévku podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Tipy:
Gulášová polévka chutná ještě lépe druhý den, když si všechny chutě hezky prolnou, takže ji můžete připravit i den předem. Kdo má rád pikantnější variantu, může přidat trochu chilli papričky nebo několik kapek pálivého chilli oleje. Nakonec, nezapomeňte na porci čerstvé zeleniny servírované vedle polévky, která dodá jídlu svěží kontrast.